Okruženje

Banjalučka izletišta su nadaleko poznata po svojim prirodim lepotama, bogatom kulturno-istorijskom nasleđu i uređenim mestima za posete i rekreaciju. Gosti hotela svakako bi trebalo da obiđu:

Banj brdo i Trešnjik

Najpoznatije banjalučko izletište Banj brdo sa Trešnjikom (popularni Šehovi) se nalazi na južnoj strani grada, na 431 m nadmorske visine, odakle se pruža panoramski pogled na grad. Izletište je bogato šumom, stazama za šetnju i planinarenje, izvorima vode za piće kao i uređenim mestima za odmor i razonodu. Na njemu se nalazi i memorijalni spomenik palim Krajišnicima u NOB-u, delo poznatog jugoslovenskog vajara Antuna Augustinčića.

Krupa na Vrbasu

Krupa na Vrbasu se nalazi oko 25 km južno od Banjaluke, na mestu gde Vrbas napušta kanjon i ulazi u Krupsko polje. Mesto sa izuzetnim prirodnim i kulturnim vrednostima kao što su slapovi, mlinovi i izvori Krupe, Strikina pećina, manastir Sv. Ilija (1289), crkva brvnara (XVI vek) i srednjovjekovni grad Greben (1192).

Trapisti

Trapisti (Delibašino selo) je mesto na kome se mogu pratiti začeci banjalučke industrije koji su vezani za dolazak katoličkog monaškog reda Trapista na ovo područje 1869. godine. U okviru Trapista nalazi se katolički manastir Marija Zvijezda u kome se može probati čuveni trapist sir, i uživati u park šumi Trapisti.

Šibovi

Brdo Šibovi se nalazi na jugozapadnoj strani grada, na 383 m nadmorske visine, odakle se pruža panoramski pogled na centar grada. Na Šibovima se nalaze: Planinarski dom, uređena mesta za piknik kao i nekoliko pešačkih staza.

Save

Save

Save

Video tura

Hotelski sadržaji

Hotel Palace sagrađen je 1933. godine, u periodu procvata Banjaluke, za vreme Vrbaske banovine i bana Svetislava Tise Milosavljevića. Od tog vremena do danas jedna je od najlepših građevina u Banjaluci. Hotelska zgrada je zaštićeni spomenik graditeljskog nasleđa prve kategorije.

Hotel raspolaže sa 70 smeštajnih jedinica – jednim luksuznim apartmanom, dva poluapartmana, 18 dvokrevetnih i 49 jednokrevetnih soba, opremljenih TV prijemnicima, mini-barom, direktnom telefonskom linijom i internetom.

U sklopu hotela nalazi se i brojni sadržaji: letnja bašta, restoran, poslastičarnica, pizzeria, noćni bar, frizerski salon i drugi ugostiteljski i zabavni prostori.

Poslovnim gostima na raspolaganju su i sale za seminare, prezentacije i poslovne sastanke sa posebnom tehničkom opremom i pratećim sadržajima, kao i dve manje konferencijske sale.

Hotelski restoran, sa kafanom (130 mesta), pogodan je za organizovanje raznih svečanosti i poslovnih ručkova.

Hotel poseduje parking za automobile i autobuse, kao i garažu sa 20 parking mesta.